KKs tespilot

dette er testpilotenes dom over høie putene

Har puten du sover på egentlig noe å si på søvnkvaliteten din? Dette erfarte testpilotene!

Ti testpiloter blant KK leserne har i sommerferien testet to Høie-puter, en dunpute og en fiberpute - begge bestselgere i sin kategori. Nå har tiden kommet for at de skal gi sin dom og ærlige mening! Er det virkelig så viktig å velge riktig pute? Og har puten du sover på egentlig noe å si for søvnkvaliteten din? Slik blir produktene beskrevet og dette mener testpilotene!

Dunputen SAGA er en pute med 90 prosent hvit europeisk moskusand – så ren at den er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Saga puter leveres i to ulike høyder for individuell tilpasning til hode og nakke (finnes også for barn).

Fiberputen DownFeel er en pute fylt med en spesiell revolusjonerende microfiber som er lett og myk som ren dun, og utviklet for å oppnå maksimal sovekomfort. Den former seg perfekt etter hode og nakke, og har trekk i Aloe Vera-behandlet 100% myk bomull. Finnes i medium og høy utgave for individuell tilpasning.


KLARE FOR TESTING: Slik så det ut da våre testpiloter gjorde seg klare til testing. Foto: Testpilot

Bedret putene søvnkvaliteten?

Av alle testpilotene svarte 9 av 10 at de sliter med nakke og/eller ryggproblemer i forbindelse med søvn. Samtidig sies det at valg av pute er en av hovedårsakene til slike plager. Vi spurte derfor testpilotene om de opplevde noen bedring av problemene etter endt testperiode - noe flere av testpilotene faktisk gjorde:

Den er perfekt i mykhet og høyde for meg som sover på siden, og den ga nok støtte uten at den var for hard

Testpilot

"Jeg har merket stor forskjell siden jeg begynte å sove på dunputen SAGA. Jeg har ikke lenger vondt i nakken når jeg våkner", forteller en testpilot. En annen sier at:

"Jeg synes søvnkvaliteten har bedret seg. Tror mye av grunnen er at de nye putene former seg bedre til hodet og nakken min, enn det de gamle gjorde.»

Av alle de 10 testpilotene var det kun en som ikke merket store forskjeller på søvnkvaliteten, men synes derimot at putene var mye bedre å sove på enn de forrige.

- Jeg likte at puten var myk, men at den fremdeles hadde god støtte

Når det kommer til Dunputen SAGA, svarte 90 prosent at de sov bedre med den nye puten sammenlignet med puten før testperioden, og 80 prosent mente puten var lett å forme slik at du fikk den slik du ville ha den.

En av testpilotene skriver blant annet «Supergod pute og kjempedeilig å ligge på. Likte at den var ganske myk, men at den fremdeles hadde god støtte.»

På spørsmål om hva som var det beste med SAGA-puten svarer en at «Den former seg godt rundt hode og nakke, uten å være for høy. Også gir den god støtte.»

En annen skriver at «Den er perfekt i mykhet og høyde for meg som sover på siden, og den ga nok støtte uten at den var for hard, men ikke så myk at jeg måtte ha armen under puta for å ikke treffe madrassen.»

På spørsmål om hva som var det mest negative med puten forteller en av testpilotene at den gjerne kunne vært litt hardere. En annen sier også at den kanskje ble litt for høy for hennes smak, men at hun ellers ikke hadde noe negativt å si.

- Fluffy, stor og god!

Etter en liten periode skulle testpilotene bytte pute og prøve den andre av de to; fiberputen DownFeel. Også denne puten skulle vise seg å bli tatt i mot med åpne armer av testpilotene. Alle 10 testpilotene svarte nemlig at DownFeel var mye bedre enn sammenlignet med puten de brukte før testperioden. I tillegg mente 90 prosent at den ga god støtte til hode og nakke.

Lett, myk og former seg helt supert etter hodet og nakken min!

Testpilot

«Fluffy, stor og god!» sier en av testpilotene, som også forteller at det mest negative med puten var å måtte bytte med samboreren sin under testperioden.

«Lett, myk og former seg helt supert etter hodet og nakken min!» sier en, men en annen forteller at det beste var «Høyden, størrelsen og mykheten. Ga veldig stor komfort.»

På spørsmål om hva som var det mest negative med puten forteller en av testpilotene at den kanskje var litt for høy: «Det er slik at jeg må plassere hodet lenger opp mot kanten med skuldrene på puten, noe som er litt vanskelig å opprettholde hele natten.»

En annen forteller at den i noen tilfeller var litt hard eller litt vanskeligere å forme enn dunputen.

Hvilken pute likte testpilotene best?

Etter avsluttet testperiode svarte 50 prosent av testpilotene at de likte DownFeel best, og 50 prosent at de likte SAGA - noe som også er et bevis på at man må velge pute etter sine behov. En pute som passer en person, må ikke nødvendigvis gjøre det for en annen.

Alt i alt oppsummerer en av testpilotene sin favoritt slik: «SAGA puten er luftig og lett å forme, og gir støtte uten å være verken for høy eller lav. Jeg har aldri vært så fornøyd med en pute noensinne, nå har jeg endelig funnet en som er perfekt. DownFeel fiber er litt for høy og tett etter mine preferanser, og passer nok bedre til dem som for eksempel sover mest på siden

En annen som falt for DownFeel oppsummerer at den er «Lett, myk og former seg perfekt. Et lite rist etter bruk, og den holder fasongen sin. Rett og slett en super pute. En ny favoritt her i huset!»

Alle testpilotene forteller også at de uten tvil vil anbefale en Høie-pute til andre og kjøpe en Høie-pute i fremtiden:

«Jeg har selv slitt med å finne 'den perfekte puten' i lang tid, men nå vet jeg hva jeg kan anbefale videre til andre, uten tvil!»

«Hvorfor prøve og feile, når man nå har fått testet noe som virkelig er av bra kvalitet.»