Høie er kåret til Årets Merkevarebygger! Det er Norsk Industri som ga ut prisen i forbindelse med Designindustri-konferansen på DOGA i Oslo. Høie stakk av med seieren foran merkevarene Jøtul og Ekornes.

 dscf2286r

Bilde: Adm. direktør, gründer og eier av Mascot Høie. Fotokred: Jim Andre Aune.

- No e æ stolt ja!, proklamerer Morten Berg -  som både er gründer og administrende i konsernet Mascot Høie som kjøpte merkevaren i 1999. 

- Vi har en sterk arv fra 1850 å ta vare på, og har tidligere kjent på utfordringen med at de eldre kjenner oss best. Over lengre tid har vi derfor hatt spesielt fokus på å  bygge og videreføre kjennskapen, men ikke minst være en attraktiv merkevare også til nye generasjoner i en ny tid.  Når 8 av 10 på gata sier de kjenner Høie – og vi stadig øker kjennskapen blant de yngre så er vi på rett vei. Og når vi i tillegg får anerkjennelse for arbeidet som er lagt ned – så kan man ikke annet enn å bli innmari stolt av alle ansatte som har bidratt til det Høie er i dag. Vi drømmer derimot videre. Vi skal styrke Høie ytterligere og fortsette produksjon på Brekstad i 100 år til!

Høie er i dag Norges sterkeste merkevare innen sengetøy, dyner og puter - og produserer daglig 5000 dyner og 7000 puter på fabrikken på Brekstad. I år feires også 30 år med produksjon på Mascot Høie fabrikken som har over 100 ansatte.

skjermbilde-2017-04-28-kl.-11.18.51 

Bilde: Prisutdeling til ÅRETS MERKEVAREBYGGER på DOGA senteret. Fra venstre: Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri, Erna Therese Widerøe, markedssjef i Høie og Knut Skoe fra Møbelrådet.

Utdelingen skjedde på DOGA i OSLO under Designindustrikonferansen 2017. Juryen har bestått av redaktør for Bonytt, Kriss Daatland, designer og interiørarkitekt Fredrik Torsteinsen representerer foreningen NIL, Mari Holter Hovind (fra butikken Huseby), salgsdirektør (og bransjeveteran) Frode Sporsheim, Fora Form AS, Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri, med Knut Skoe som sekretær.