ÅRETS SOMMER-FARGER
2022

Det dufter av vår ute, beina kjennes lette og vi søker sommerens farger til soverommet. Vi har tatt en prat med vår designer Trine Varøystrand for å se hva som trender av farger mot sommeren. Det første hun sier når vi spør hva som gir henne sommerfølelsen er: bading! Og lukten av sjø og alt det grønne som spirer, når man våkner til fuglekvitter.
VERY PERI

Årets store trendfarge very Peri plasserer framtiden foran oss i et nytt lys. Når vi spør vår designer Trine Varøystrand hva hun tenker om fargen, sier hun at denne tiden vi har lagt bak oss med pandemien nok har bidratt til at vi ser behovet for farger. Very Peri er vakker for øyet - en fin blå med en rødlig undertone. De lilla tonene tilfører positiv energi, med den magiske effekten av at den virker beroligende, men også pirrer kreativiteten vår. Vi trenger begge disse egenskapene i tiden vi har foran oss. Se våre lavendelfargede sengesett.Mira
Steinvasket sateng
Kr 899,-

Catharina
Sateng
Kr 899,-
Frøya
Steinvasket bomull
Kr 699,-
Livia
Krepp
Kr 599,-FARGENES BETYDNING

En farget vegg kan hverken helbrede eller gjøre en syk, men farger og fargesammensetninger har stor betydning for velvære og humør. Det som har betydning er om fargene er sterke eller svake, dempede. Varme eller kalde, lyse eller mørke. Du føler for eksempel forskjellige ting mot en dyp skogsgrønn farge mot en sterk eplegrønn tone. Andre ting som også spiller inn er kontrasten, ton-i-ton, størrelsen på flatene, mønster eller striper og naturfargeskalaen.

FARGER OG LYS

Sinnstilstand i øyeblikket og dagslysforhold påvirker fargene i et rom. Det er umulig å vite presist hvordan hvert enkelt menneske vil oppleve nyanser av farger konkret i innredningen. Og tilfører man ekstra farger til et allerede fargesatt rom, synes de eksisterende fargene å endre karakter. Dette er et fysiologisk fenomen, der øyet korrigerer farger etter hvilke bakgrunnsfarger de sees sammen med. Mange opplever lyse farger som lette, og mørke farger som tunge. Samtidig så oppleves mørke stfarger som hyggelige, jordlige og nærværende, på samme tid som at lyse farger virker lette og feminine.


Frøya
Steinvasket
bomull
Fra 699,-

Ralf
Ekstra fin
bomull
Fra 499,-
Helsinki
Dobbysateng
Fra 849,-
Frøya
Steinvasket bomull
Fra 699,-FARGEVALG TIL SOVEROMMET

Vår designer sier hun synes først og fremst man bør tenke på hvilke farger man liker, og hvilken stemning man ønsker å oppnå når man velger farger til soverommet. Farger skaper som kjent ulike stemninger. Hvilken stemning og energi ønsker man? Ulike faser i livet gjør også at man har ulike behov. Men soverommet er uansett et sted hvor vi alle trenger ro og balanse, så det er derfor fint å hensynta dette i valg av farger og interiør. Husk at ro og balanse fint kan kombineres med farger.


Slumre
Krepp
Fra 599,-

Ulrikke
Steinvasket bomull
Fra 699,-
Frøya
Steinvasket bomull
Fra 699,-
Lyra
Vevd krepp
Fra 999,-


ÅRETS SOMMERFARGER

Vår designer forteller oss om trendfargene mot sommeren. I år har vi lagt vår elsk på farger som skaper letthet og optimisme. Vi har de sensoriske lavendeltonene. Samt ulike nyanser av gult - selve fargen for solskinn, glede og håp. Våren domineres av de grønne nyansene som skaper en intuitiv følelse av vår og sommer. De støvete rosatonene oppleves myke og hjertelige. Side om side med de optimistiske pastellene har vi de harmoniske naturlige tonene som beige og grå.


VÅRKOLLEKSJON

I vårens sengetøykolleksjon har fokuset vært å formen noe som kan gi oss litt ny energi. Se vårens trender på soverommet. Farger, mønster og ulike kvaliteter kan bidra med dette. Trine Varøystrand har tenkt på hva det er forbrukeren trenger. Hvilken tid lever vi i? Hvilke stilarter er det vi ser i samfunnet? Ut ifra det kan vi etter beste evne lage en kolleksjon som kan tilføre noe. Det er da leken begynner! Se alle vårens nyheter.