DUS ESTETIKK

Overgangen fra sommer til høst - Tenk deg en sommer på hell. Naturens farger som blir varmere og dusere. Solbrun hud og lune sensommerkvelder. Dette har vært inspirasjonen til kolleksjonen som har fått navnet «Dus estetikk». Fargene, mønstrene og materialene i sengesettene er valgt med omhu – for å gjøre overgangen fra sommer til høst så myk og behagelig som mulig.


nedtonet fargepalett

Trendbildet har en stund vært preget av rolige, naturlige sengesettet Tyra. Det henger helt sikkert sammen med tiden vi lever i. Mye har vært usikkert og vi har måttet senke farten. Da har det gjort godt å omgi seg med behagelige, trygge og lune farger og materialer, forklarer Trine Varøystrand, som er designer i Høie.


DRØM DEG BORT

De naturlige, duse tonene som vi ser i sengesettet Lyra, tar vi med oss videre inn i sommeren og høsten. Sammen med dem, ser vi at farger og mønstre får en stadig større plass i trendbildet. Fargene skal være dempede og gli inn i den eksisterende paletten, ifølge designeren:
Stikkord i kolleksjonen er balanse, ettertenksomhet og ro. Farger og mønstre påvirker oss mer enn vi kanskje skulle tro. Nå er det varme og litt støvete fargetoner som gjelder.

ro og varme

Kolleksjonen skal gi en sømløs og behagelig overgang fra sommer til høst – og forlenge sommerfølelsen for den som ikke er helt klar for å gi slipp på den varme årstiden og de myke sommerkveldene. Fargepaletten er inspirert av en natur i sensommerdrakt: Brente, støvete og duse gule toner ispedd myke rosanyanser.

GYLDEN GLØD

- Vi skal tyne det siste ut av sommeren. Ikle oss den gule pyjamasen i myk krepp når vi er nydusjet og godsliten etter en dag med uteliv og bading. La oss omfavne av en myk dyne trukket med Milano-sengesettet i en drømmende, støvet rosafarge. Eller min personlige favoritt: Babeth, som har et vakkert, retro blomstermønster i svært dus rosa og en gylden, varm gulfarge, beskriver designeren entusiastisk.

Optimisme og positiv energi

Varøystrand maler mentale bilder som gjør det enkelt å lengte til både sensommer og tidlig høst. Solbrune kropper, en oppfylt minnebank, lune kvelder som blir stadig friskere og soverom fornyet med skjønne pasteller fra Frøya.

- Vi både fortjener og trenger litt farger nå. Noe som er litt lett og gir positiv energi, glede og optimisme, uten å være støyete og skrikende. Kolleksjonen er vakker, glad og rolig i uttrykket. Dessuten har måten vi forholder oss til sesonger på, endret seg de senere årene. Overgangene er mykere og mer glidende, og jeg mener absolutt at «Dus estetikk» kan brukes året rundt, og i alle fall år etter år, avslutter Varøystrand.