Vil du vite hemmeligheten 5 stjerners-hotellene Sommerro i Oslo, Britannia Hotel i Trondheim og Villa Copenhagen i København har til felles? Høie.FØLELSEN AV HOTELL

Det er en helt egen følelse å sette nøkkelkortet i døren, sparke av seg skoene og kaste seg ned i en delikat og nyoppredd hotellseng. Tykke, deilige dyner, knitrende sengetøy og puter store som hvite skyer er det perfekte utgangspunktet for en god natts søvn. Men en opplevelse som hører til sjeldenhetene, tenker du kanskje, for hvor ofte bor man egentlig på hotell? Oftere enn du tror. Hvis du vil..
FIRE ÅRSTIDER, TO DYNEBYTTER

For å optimalisere søvnkvaliteten bør kroppen nemlig verken bli for varm eller for kald. Temperaturen, luftfuktigheten, og ikke minst inneklimaet endrer seg i takt med årstidene. I et land med temperaturer som er både tosifret kalde og tosifret varme i løpet av et år, endrer behovene på soverommet seg også. Og selv med stabilt inneklima året rundt trenger kroppen en varmere dyne på vinteren, når uteklimaet kjøler kroppen ned. Mange sverger til flanellsengetøy om vinteren og lettere sengetøy i sommerhalvåret, men det mange glemmer å tenke på er selve dynen.

Den beste investeringen du gjør for god søvnkvalitet året rundt,
er nemlig å bytte dyne.VINDU PÅ GLØTT?

Uansett om du foretrekker å ha soveromsvinduet på gløtt året rundt, eller om du har balansert ventilasjon og lik temperatur på soverommet til enhver tid, bør du krype under en litt varmere dyne når temperaturen synker på høsten. – Den kalde utetemperaturen påvirker oss uavhengig av innetemperaturen. Kroppen er ikke oppvarmet på samme måte, tipser Gunn Kristin Stallvik, produktkoordinator i Høie.
MANGE VARIANTER AV SAGA


Saga fås i både ekstra sval, sval, medium varm, varm og ekstra varm, og kommer i dobbeldyne, ekstra lang dyne og i barnestørrelser. Saga passer alle, med andre ord.


Saga sval
Dundyne


Saga medium varm
Dundyne
Saga varm
Dundyne
Saga ekstra varm
Dundyne

NORSK PRODUKSJON

Saga er en av Høies bestselgende dundyner og er produsert med tanke både på miljø og din komfort. Alle Høies dyner og puter er produsert i Norge, på Brekstad ved kysten av Trøndelag. Her fylles Saga-dynene med ekstra ren 90% moskusanddun, i et økologisk trekk i mykt og svært fint garn, som gjør at dynene kjennes ekstra myk mot huden, faller godt rundt kroppen og holder deg varm.
Saga er Svanemerket, og så ren at den er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Viktige kvaliteter som gir dynen 5 stjerners-følelsen du ikke lenger trenger dra på hotell for å få. For akkurat som Sommerro, Britannia Hotel og Villa Copenhagen bør også du velge Saga når du investerer i ny dundyne. Gi deg selv det perfekte utgangspunkt for fem stjerners søvn.Saga dunpute
50x70 cm
Saga dunpute
Barn
 

Saga dundyne
Ekstra sval
Saga dundyne
barn


FEMSTJERNERS TIPS TIL HØSTENS DYNEKJØP


Bytt dyne to ganger i året – vår og høst. Vi sover best når kroppstemperaturen er jevn. Tykt og lunt om vinteren, svalt og florlett om våren.


Tenk gjennom hvilken temperatur du foretrekker på soverommet. Lar du vinduet stå på gløtt året gjennom, vil du nok ha behov for en noe varmere vinterdyne.


Ta hensyn til eventuelle allergier. Dersom du sliter med for eksempel støvmiddallergi eller astma, bør du velge en allergivennlig dyne og pute.


Det finnes ekstra lange dyner for de av oss med ekstra lange ben. Kartlegg behovene dine, og husk å kjøpe sengetøy i samme lengde som dynen.


Kle dynen din etter været. Det er ikke uten grunn at flanellsengesett er spesielt populære om vinteren – den myke, børstede kvaliteten har en helt unik isoleringsevne. Men visste du at eksklusiv sateng og lun krepp også er populære valg om vinterhalvåret?OM HØIE

I 170 år har Høie satt sitt preg på det nordiske soverom. Kombinasjonen av topp kvalitet, god design og en innovativ holdning har ført til at Høie fortsatt er den mest anerkjente merkevaren innen sengetøy, dyner, puter og pledd. Høies kolleksjoner byr på en verden av velvære – for en god dag starter først og fremst med en god natts søvn.