Vektdynen vi har utviklet kan egentlig ikke sammenlignes med noe av det som finnes på markedet fra før, avslører Ola Berg, som er produktsjef i Høie.


Han forklarer videre at de tradisjonelle vektdynene, og kuledynene – som minner mer om et tungt teppe enn en dyne – ikke har hatt noe særlig isolasjonsverdi. Dermed har de ikke vært spesielt godt egnet for kalde, norske vinternetter. Dessuten har de høye prisene på kuledyner gjort dem utilgjengelig for mange.


- Faktisk var det en henvendelse fra en familie med flere barn som hadde behov for kuledyner som satte i gang prosessen. De hadde ikke råd til å kjøpe dyner for sju tusen kroner stykket til alle barna, og lurte på om dette var noe vi i Høie hadde tenkt på å lage, forteller Berg. Nærmere tre år senere, er altså dynen ferdig utviklet og klar for å innta norske soverom. Gode produkter utvikles tross alt ikke over natten!Ola Berg, produktsjef i Høie
 FOR ALLE SOM ØNSKER Å OPTIMALISERE SØVNKVALITETEN

- Det er knappe tre år siden vi for alvor satte i gang prosessen. Et knippe kresne prøvekaniner har til sammen tilbragt utallige netter under vektdynen. Basert på tilbakemeldingene fra dem har vi gjort flere endringer underveis, og resultatet er en prima vektdyne som vi virkelig har trua på, forteller Berg entusiastisk.


Han forklarer videre at Høies vektdyne består av en komfortsone og en vektsone. Den tunge sonen er plassert akkurat der du har behov for den: Over deg, fremfor i «rammen» av dynen, som blir liggende og hvile på madrassen. Vektsonen er fylt med små glassperler som er sydd inn i små ruter, for å sikre best mulig vektfordeling.


Komfortsonen er fylt med myk, resirkulert fiber – noe som isolerer godt og demper støy, som ofte kan være et problem med tradisjonelle vektdyner. Komfortsonen danner - i tillegg til å omkranse vektsonen, nemlig en ramme rundt vektsonen. Det er nettopp dette laget med myk fiber over og under glassperlene, samt rundt kantene som bidrar til å redusere friksjon mellom dyne og madrass. I tillegg slipper man ubehagelig tyngde akkurat rundt halssonen.
HVEM PASSER VEKTDYNEN FOR?

- Den kan passe for alle! Du må ikke ha problemer med å sove for å nyte godt av fordelene ved å tilbringe natten under en vektdyne. Sannsynligvis er det flere som sover urolig uten selv å være klar over det også. Derfor vil jeg si at vektdynen vår kan passe for den som sliter med usammenhengende søvn, folk som har vanskelig for å finne roen om kvelden og for den som ønsker å optimalisere kvaliteten på timene i senga, konkluderer Berg. EN SOLID KLEM SOM VARER HELE NATTEN

Dynene kommer i ulike vektklasser og veier 5, 7, 9 eller 11 kilo. Produktsjefen anbefaler at du velger en dyne med vekt som tilsvarer omtrent 10 % av kroppsvekten din. Han understreker videre at Høie sine vektdyner kan oppleves enda mer effektive enn andre vektdyner, da vektsonen er konsentrert på et litt mindre område av dynen. Derfor bør ikke dynens vekt overstige 10 % av det baderomsvekten viser.Hvis du lurer på hvordan det føles å legge seg under en vektdyne, har Berg den perfekte beskrivelsen: - Du får en solid og god klem som varer hele natten!Vil du være den første som får vite det når vektdynen er lansert?


Og få mulighet til å kjøpe den til introduksjonspris? Meld deg på vårt nyhetsbrev! Da får du beskjed så snart vektdynen er lansert – i tillegg til informasjon om andre nyheter og tilbud fra oss i Høie.