MOSKUSANDEDUNS
-DYNE

En god seng uten en god dyne kan sammenlignes med en god biff uten tilbehør, som varmegrader uten sol. Det føles godt, men det er noe som mangler. Å velge dyne er på flere måter som å velge tilbehør til middagen. Det er mange valg. Veldig mange valg. Hvilken sesong skal man inn i? Hvilken dyne skal jeg velge? Hva er bæreevne? Fiber eller dun? Hva er forskjellen mellom de ulike fjær og dun-typene? Dette er bare noe av det man kan velge mellom når man skal skifte dyne.For å hjelpe deg i å stake ut kursen på de forskjellige dun og fjærtypene, skal vi nå ta deg på en reise gjennom et av de aller beste fyllene du kan ha i dyna di. Moskusandedun. Fra moskusanden. Til Moskusdundynen. Noe så deilig, fluffy og luksuriøst. Rett fra en liten og søt fugl.
HVA ER MOSKUSDUN?

Jo større dyr, jo bedre dun og fjær. En god huskeregel når man skal velge dyner eller puter. Gåsa er større enn moskusanda, som om man skal velge gåsedun eller moskusdun som fyll i dyna, er gåsedun ansett som av best kvalitet. Moskusanda er, imidlertid, større enn den vanlige and, så den har en fordel når du skal velge moskusdun eller andedun.Størrelse på dyret er ikke alt. Dunen på moskusanda er ekstra stor, noe som gir en høy bæreevne. Bæreevne enkelt forklares som hvor mye plass dun og fjær tar, i forhold til hvor mye den veier. Fjær og dun fra moskusanda er ekstra stor, og vil derfor ha en veldig god bæreevne. Vår bestselgende moskusandedunsdyne, Saga, har en bæreevne på 750 på en skala som går til 1100. 750 i bæreevne vil gi gode isolerende effekter, samtidig som det gir rom for at unødvendig varme slipper gjennom. Dette gir deg en lett og ledig følelse, slik at du får rom for å sovne, rom for å puste og rom for å drømme. I likhet med oss nordmenn, trives moskusanda best i sydligere strøk - selv om både vi og den tåler kulda godt. Moskusandeduna har en utrolig klebrig effekt, noe som gjør den isolerende og dermed til det perfekte innholdet i en dyne. Det er ingen som er uenig når vi sier at været i Norge er variabelt, og uansett hvilken side av frysepunktet temperaturen viser, vil man finne dyne med moskusandedun som passer. Jo mer dun, jo mer varme. Hos Høie får du dyne med moskusandedun fra mindre til mye dun - altså fra sval til ekstra varm varmegrad. Du finner garantert en som er perfekt for deg. Frossenpinn eller ei. Moskusandedunsdyner er kjent for å ha lang levetid. Kom til ro med en sval favoritt med ekstra pusteevne til sommeren, og tull deg inn i en en varm og ekstra isolerende en til vinteren. Kvalitet året rundt. År etter år.


MOSKUSANDEDUNS-
DYNE OG ALLERGI

I tillegg til å være utrolig deilig, er moskusandedunsdynene fra Høie så rene at de anbefales av Asthma Allergy Nordic. Det vil si at man, som allergiker, kan velge Høie Saga eller Høie Embla uten bekymringer for allergien. Et sunt sovemiljø så man sover godt og uforstyrret, hele natta gjennom.

Kjøp dyner med moskusandedun:

Saga sval
Dundyne

Saga ekstra sval
Dundyne
Embla sval
Dundyne
Embla medium
Dundyne
hVILKEN AV hØIES MOSKUSANDEDUNS-
DYNER VELGER JEG?

Hos Høie er det favorittene Saga og Embla som inneholder moskusandedun. Saga er valgt av flere severdige hoteller i Skandinavia, som Britannia Hotel i Trondheim, ærverdige Sommerro i Oslo og Villa Copenhagen i Danmarks hovedstad. Et herlig valg om du vil ha soverom med hotellfølelse. Vil du oppgradere enda et hakk er Embla dyna for deg. I tillegg til å være fylt med den deiligste moskusandedun er den trukket med trekk av bomullsateng for en luksuriøs touch fra indre kjerne til ytterste tråd. En følelse av luksus, kveld etter kveld. Fortsatt usikker? Prøv vår dynevelger


LEVETID OG VEDLIKEHOLD

Velg Saga eller Embla, og du har en dyne som varer i mange år. Ta godt vare på dyna, og du har en dyne som varer enda lengre. Vask av dundyner bør skje på 60 grader, og det samme gjelder moskusandedundynene. Vi anbefaler å vaske de 2 ganger i året for å få vekk fuktigheten vi legger fra oss når vi sover. Den delikate moskusandeduna vil vi ikke skal tørke ut etter vask. Derfor anbefaler vi Milo vaskemiddel, eller andre lignende enzymfrie vaskemidler.


 Det er noe eget med å legge seg i oppredd seng. Likevel anbefaler vi at moskusandedunsdyna får ligge i minst en time etter du har stått opp før du rer opp. Dette gir dyna mer luft, slik at du kan bevare den lette og luftige følelsen lengst mulig. Skulle du være så uheldig at dunen faller sammen i dyna, kan du enkelt fikse det med et par tennisballer og en tørketrommel. Legg dyna sammen med tennisballene i tørketrommelen og skru på. Tennisballen vil slå opp dynen slik at duna reiser seg igjen. Dyna er nå god som ny.