(0)


KAMPANJE UKE 42 & 43


Tenk at man kan sove godt, og vite at man samtidig er med på å redde verden. Dynen vi nå lanserer er en mulighet basert på samarbeid. Søppel på avveie blir en økonomisk ressurs for u-land, og havplasten kan få et nytt liv i Neptun dyner.


          

vi må skru av kranen


Med god grunn har det vært stort fokus på plast på avveie. Da er det ikke rart at vi roper at det er på tide å rense havene. Men hva hjelper det hvis det stadig kommer tilførsel av ny plastikk som forsøpler havet? I følge WWF kommer i dag 80% av dagens søppel fra land. Da er det på tide å stoppe kranen - og heller forhindre at søppelet noen gang havner i havet!

Plastic Bank er en veldedig organisasjon som tidlig var ute med å avdekke det faktiske problemet, og jobber med å hindre plastforurensning. Plastikk på avveie ble plutselig en ressurs for fattige - og samtidig som det ble en råvare til nye produkter på markedet. For Høie ble det en dyne som både varmer og draperer så godt - at du vil elske den i lang tid.


Enkelt fortalt blir plasten plukket på strendene før de når havene. Søppelet veies og de som har plukket den får betalt i form av penger, helsehjelp e.l. For å kunne utnytte plastikken som en råvare i nye produkter blir den grundig vasket og brutt ned, for så å gjenoppbygges til en ny høykvalitetsfiber. Høie kjøper fiberen fra en nøye kontrollert samarbeidspartner, og bruker dette som fiberfyll i den dynen som vi nå lanserer på markedet: Neptun. Fiberen sendes til Norge og produseres der, i fantastiske omgivelser på Brekstad. Hvor over 100 ansatte arbeider hver dag for å sikre den gode Høie kvaliteten som vi er så kjent for. 

                

                                                      

            


TV-AKSJONEN


I høst har også TV-aksjonen fokus på dette problemet i samarbeid med WWF. Vi synes det er fantastisk at flere jobber på samme måte for å rydde opp i et alvorlig verdensproblem. Samtidig med fokuset i media vil vi i uke 42 & 43 fremheve dynen Neptun i markedsføringen. Det er derfor en perfekt anledning å ha fokus på denne dynen i butikk. Vi er så glade for å kunne være med på å gjøre en forskjell, og utnytte ressurser som allerede finnes på markedet. For Høie er den en naturlig del av vårt Høie Care fokus.


HØIE CARE

Høie Care er vårt fokus på bærekraft under en felles paraply. Forankret i vårt DNA på lik linje med kvalitet. Høie var først i verden med Svanemerkede fiberdyner og fiberputer, og dynen Neptun som vi nå har produsert av plastikk på avveie er selvfølgelig Svanemerket. Det betyr: Komfort med god samvittighet


STOPP HAVPLAST

Fiberfyllet i denne dynen er laget av resirkulert plast, 35 plastflasker går med til å produsere en fiberdyne. Dynen draperer mykt rundt kroppen, holder deg varm, er lett å vaske og tørker raskt. Samtidig bidrar du til å gjøre en forskjell.

økologisk bomull

Trekket vi har brukt på denne dynen er av sertifisert 100% økologisk bomull, og det stilles strenge krav til både miljø og samfunnsansvar i hele produksjonsprosessen, inklusive forholdene til bonden. Trekket hindrer avfall av mikrofiber ved vask.
Utviklet for å vare


Detaljene teller. Dynen er produsert med fokus på både komfort, varighet og miljø. Den er pakket i bag av resirkulert plast, og trykk rett på emballasje. Bagen kan brukes til lagring av annen sesongdyne. Vi hjelper til med å rydde plast fra havet, og samtidig sikrer stabil inntekt til folk som trenger det, og gir deg en dyne med høy komfort.

sov med god samvittighet

Høie Neptun er Svanemerket.  Svanemerket står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og en giftfri hverdag.