(0)

Norsk produksjon ved havgapet

En altfor godt bevart hemmelighet er at man ute ved havgapet, i vakre omgivelser på Brekstad i Trøndelag, produserer noe som vi elsker å bre om oss hver eneste natt. Der finner du nemlig Høie, Skandinavias største produsent av dyner og puter.  Den norske produksjon er vi skikkelig stolte av - og vi har en ambisjon med å kunne levere kortreiste dyner og puter i 100 år til. Lyst å vite mer om eventyret? Vi tok med kameraet inn slik at du kan se hvordan varene blir til, og møte menneskene som skaper dem. 

170 år med kvalitet

Man kan kanskje bli lei av å høre ordet kvalitet. Vi i Høie elsker ordet - når det er ekte! Kvalitet er en av Høies viktigste bærebjelker -  og  i løpet av hundreåret og tiårene som har gått  har det blitt en naturlig del av vårt DNA. Vi ønsker rett og slett at våre dyner, puter, sengetøy og pledd  skal ha en himmelsk mykhet som du er glad i - lenge. Og det selvfølgelig med god samvittighet!

Komfort med god samvittighet

Bærekraft er et felles ansvar. Og det skulle bare mangle at vi som produsent og vi som forbrukere tar det på alvor. Høie er opptatt av en bedre morgendag og ønsker å forene komfort med samfunnsansvar. Høies viktigste bidrag er at vi utvikler produkter med høy kvalitet som varer. I tillegg er det naturlig at vi har fokus på hele verdikjeden med alt fra uttak av råvarer, produksjon, brukskvalitet og gjenbruk/avfall - og til alle relevante miljøproblemer underveis. Dette er en kontinuerlig prosess og et av mange viktig steg er å få Svanemerket på våre bestselgende produkter. Svanemerket er det offisielle miljømerket i hele Norden; opprettet av myndighetene for å gi deg som forbruker troverdig miljøinformasjon og står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og en giftfri hverdag. 

Kortreist og langreist

Velger du en dyne eller pute fra Høie får du et produkt som er produsert lokalt på Brekstad. Råvarene hentes fra nøye utvalgte leverandører på verdensbasis.  Langt unna eller nært - fokuset på kvalitet, miljøkrav og etisk handel står sentralt. Og blir kvalitetssikret av uavhengige laboratorier og av oss som jobber der.

NEI til plukk av dun fra levende fugler!

Vi er sterkt imot plukking av dun fra levende fugler. Høie kjøper i dag 95% av dunet fra 3 europeiske leverandører og resterende er innleggsputer og sommerdunprodukter fra 2 kinesiske leverandører. Alle våre 5 leverandører har et sporingssertifikat som viser hvilket slakteri dunet er kjøpt fra.  Leverandørene kan også få uanmeldte eller meldte audits med jevne mellomrom, hvor de sjekker at systemet ikke er blitt endret etter at de ble sertifisert. Og hovedgrunnen til vårt fokus på sporing, er for å forsikre oss mot plukk av dun fra levende fugler.

Krav om sertifikat

Veterinærsertifikat følger hver levering og leverandørene våre har ulike sporingssertifikater som for eksempel “EDFA Traceability Standard Compliance Certificate”, Downpass eller Traumpass for å bevise at systemene deres er gjennomgått og godkjent i forhold til sporing. Høie presiserer også i spesifikasjonene mot leverandør at dun ikke på noen måte må være fra levende fugler.