(0)

REDD VERDEN. LITT HVER DAG

Høie lanserer nå svanemerkede dyner og puter i dun og fiber - og blir med det første, og eneste, leverandør som tilfredsstiller Svanemerkets strenge krav også på fiberdyner og -puter. I tråd med Høie sin 160 års gamle innovasjonsånd, og som Skandinavias ledende merkevare for dyner og puter, er vi stolte over å sette miljøet på agendaen. Det vi gjør i dag betyr mye for fremtiden.

Svanemerket står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og en giftfri hverdag.

Svanemerket er det offisielle miljømerket i hele Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon. Merket stiller strenge krav til hele produktets livssyklus - fra uttak av råvarer, produksjon, brukskvalitet og gjenbruk/avfall - og til alle relevante miljøproblemer underveis. Svanemerket står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og en giftfri hverdag.

En fiber spesialutviklet for Høie

De svanemerkede dynene og putene inneholder den eksklusive Comforel Nordic fiberen. Spesialutviklet for Høie med tanke på komfort, mykhet og levetid. Produktet produseres med fokus på miljø: Lavt energiforbruk, redusert C02 utslipp, ingen bruk av farlige kjemikalier og bomull fra miljøtilpasset produksjon. Det er bra både for miljøet og din helse.

Fiber er et hygienisk og unikt isoleringsmateriale som ikke opptar fukt eller lukt, og støver ikke. Fiber er derfor ofte foretrukket av allergikere. Dynene og putene er lette å vaske, tørker fort og er i tillegg et prisgunstig alternativ. På grunn av sine egenskaper er fiber det beste alternativet på dårlige isolerte hytter.

Dun - et miljøvennlig isoleringsmateriale

Sover du i dun, sover du i en av de mest naturlige og miljøvennlige isoleringsmaterialene som finnes. Produktene produseres uten farlige kjemikalier, bomull fra miljøtilpasset produksjon og har i tillegg lang levetid. Det betyr at du har en dyne du kan leve lenge med - og kan drømme deg bort med god samvittighet. Dun har en unik evne til å skape stillestående luft, og gi deg varme mens du sover. Den smyger seg tett og godt inntil kroppen og trekker til seg fuktigheten du avgir i løpet av natten.

Høie bruker europeisk dun i sine Svanemerkede dyner. Velger du europeisk dun får du dun fra fugler som er eldre og har lengre levetid. Dette gjør også at dunet blir større - slik at det isolerer bedre. Velger du en Svanemerket dundyne får du også en dyne så ren at den er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. 

Dunet som Høie benytter er også kvalitetstestet av IDFL - International Down & Feather Laboratory. Der blir dunet testet etter de europeiske standardene med strenge krav til bæreevne, duninnhold, renhet og type dun/fjær. Det betyr at du kan være trygg på innholdet i din dundyne og dunpute fra Høie. Vi gir i tillegg 15 års garanti på Svanemerkede dundyner.

Europeisk dun gir dun fra fugler som er eldre og har lengre levetid.

Produsert i Norge

Svanemerkede dyner og puter fra Høie er produsert i Norge - i flotte omgivelser på Brekstad. Hver dag jobber over 100 ansatte med å sikre kvaliteten som Høie er så kjent for. Lokal produksjon gir nærhet til markedet og reduserer miljøbelastningen.