DRØM DEG BORT MED EN VARM & MYK VINTERDYNE

Å velge ny dyne er som å finne en ny bestevenn. Vi må rett og slett vite litt om deg for å finne din perfekte match og da handler det først og fremst om temperatur.  For å velge rett dyne må du ta hensyn til sesongen du er i (vinter eller sommer), og i hvilken grad du er en "varm" eller "kald" person. Ut i fra det velger du en sval, medium eller varm dyne.

Nå som vi går mot den kalde fine vinteren er det nok fornuftig for de fleste å bytte til en varmere dyne. Det er ikke mulig å finne en dyne som du er fornøyd med som kan tilpasse seg temperaturforskjeller fra -10 til +20. Nordmenn er også kjent for å sove med åpent vindu og da er det også naturlig å ha to ulike dyner for to ulike sesonger. Du vet best hvordan du liker å ha det og hvordan du bor, så velg sval – medium varm eller varm dyne – ut i fra det.

I tillegg kan du velge mellom dun og fiber.

Dun - et miljøvennlig isoleringsmateriale

Sover du i dun, sover du i en av de mest naturlige og miljøvennlige isoleringsmaterialene som finnes. Dun har en unik evne til å skape stillestående luft, og gi deg varme mens du sover. Den smyger seg tett og godt inntil kroppen og trekker til seg fuktigheten du avgir i løpet av natten.

Høie bruker europeisk dun i sine dundyner. Ved å velge europeisk dun får du dun fra fugler som er eldre og har lengre levetid, noe som gjør duna større. Dunet som vi benytter er også kvalitetstestet av IDFL - International Down & Feather Laboratory. Der blir dunet testet etter de europeiske standardene med strenge krav til bæreevne, duninnhold, renhet og type dun/fjær. Det betyr at du kan være trygg på innholdet i din dundyne og dunpute fra Høie. Den svanemerkede dundynen fra Høie har 15 års garanti.

Mange som sliter med allergi er skeptiske til å velge dun, men mange kan faktisk velge dun. Høie tilbyr dundyner hvor dunet er vasket ekstra mange ganger. Det gjør at dynen er så ren at den er anbefalt av Norges- Astma og Allergiforbund.

Slik velger du rett dundyne

Fiber - ofte foretrukket av allergikere

Fiber er et hygienisk og unikt isoleringsmateriale som ikke opptar fukt eller lukt, og støver ikke. Fiber er derfor ofte foretrukket av allergikere. Dynene og putene er lette å vaske, tørker fort og er i tillegg et prisgunstig alternativ i forhold til dun.

Enkelte ganger kan fiber være det eneste aktuelle alternativet, for eksempel på dårlig isolerte hytter. Siden fiber ikke trekker til seg fuktighet som kan danne mugg, vil den holde seg fin i mange år fremover. Har man ei hytte som holder jevn temperatur hele året, ja – da er det fritt fram til å velge mellom dun eller fiber.

Høie har jobbet i flere tiår med å finne en fiber som er like myk som dun. Og vi har funnet den. Selv om alle fiberdyner fra Høie er myke, er det en dyne som skiller seg ut. Velger du Høie DownFeel får du ei dyne som er fylt med en spesiell, revolusjonerende microfiber. Den er lett og myk som ren dun, og utviklet for å oppnå maksimal sovekomfort. Dynen har trekk i 100% Aloe Vera-behandlet bomullssateng. Dynen har ekstrem god isolasjons- og draperingsevne - nesten like god som dun, men til en lavere pris. Fiberdyner fra Høie har en levetid på 8-10 år.

Artikkelen fortsetter etter bilde.

Ikke glem lengden

Det finnes lange dyner (200 cm) og ekstra lange dyner (220 cm). Vi ser flere og flere velger de ekstra lange dynene. Da får mange til å lage "en fotbukt" og det blir mulig å dra dyna godt over skuldrene. Er du av det romantiske slaget, går du for en dobbeldyne på 200x220 cm.

Et lite tips til deg som velger dobbeldyne. To kropper varmer mer enn en. Gå derfor gjerne ned et hakk på varmeskalaen når du velger hvor varm dynen skal være.

Norsk produksjon

Det er kanskje ekstra hyggelig å vite de fleste Høie dyner og puter er produsert i Norge - i flotte omgivelser på Brekstad. Hver dag jobber over 100 ansatte med å sikre kvaliteten som Høie er så kjent for. Lokal produksjon gir nærhet til markedet og reduserer miljøbelastningen.

Våre anbefalinger

Vil du ha litt mer hjelp i jungelen av dyner for å finne den beste dynen for deg? Her er noen av våre favoritter:


Frigg

Vår beste dyne. 100% europeisk gåsedun. En ekslusiv dyne som er lett og luftig - med trekk i supermyk bomullsbatist. Ingen garanti mot forsovelse.  Finnes kun i varm.

5290 NOK

Bæreevne: 13+

Saga

Bestselger. 90% europeisk moskusand -  trekk i myk bomullscambric. Så ren at den er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Finnes i sval, medium varm og varm.

2230 NOK

Bæreevne: 11+

DownFeel

Føles som dun. En fiberdyne som føles like lett og myk som ren dun. Trekk i myk bomullssateng. Dynen har svært god isolasjons- og draperingsevne.

940 NOK

FiberdyneAllergo: Anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund

Høie tilbyr den eneste fiberdynen på markedet som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund - både for barn og voksne.

Produktene er fylt med Allerban® - antimidd og antibakteriell polyesterfiber som hindrer midd, bakterier og sopp i å formere seg. Effekten er innbygd i fiberen og forsvinner ikke i vask.

Er du spesielt utsatt for plager i forbindelse med allergi - så kan denne dynen være den perfekte match for deg.