SOVEROM

 Hent inspirasjon til soverommet fra den skandinaviske naturen. Ta med deg skogens ro, følelsen av ren luft og naturens behagelige fargepalett inn på soverommet. Skap en oase av velvære, som gjør det enkelt å senke skuldrene etter en lang dag.

GJØR DET MESTE UT AV TIDEN DU TILBRINGER I SOVEROMMET

Timene du tilbringer til sengs er avgjørende for livskvaliteten din. Alle trenger å koble av og fylle opp energilagrene før atter en ny dag. Enkelte dager eller faser i livet får vi ikke sovet så mye som vi kanskje skulle ønske. Da er det desto viktigere å sørge for at kvaliteten på den søvnen vi faktisk får, er så god som mulig.
– Dette er våre beste råd for å gjøre soverommet til en oase for avslapning, avkobling og dyp kvalitetssøvn:

TENK IGJENNOM FARGEVALG

Når det gjelder både vegger, tak og tekstiler. Akkurat hvilke farger som virker mest beroligende, er en personlig sak, men nedtonede farger har en avslappende effekt på de fleste av oss. Mal gjerne både vegger og tak i samme farge, så du oppnår et rolig og behagelig uttrykk. Velg sengetøy i en farge du liker og som passer med fargepaletten ellers i rommet.

Sørg for frisk luft og passelig temperatur

Sjokkluft i 5–10 minutter før du legger deg for å få frisk luft i hele rommet. Unngå å la vinduet stå på gløtt gjennom natten. Det kan faktisk skape kondens og i
verste fall føre til muggvekst.
- Invester i en god madrass. Hva du ligger på, er ikke likegyldig. Pass på at du sover på en madrass som passer til dine behov og preferanser. Ikke glem å snu og rense madrassen et par ganger i året.


Hvil hodet på riktig pute og sov under en dyne tilpasset deg

I tillegg til riktig madrass, er det essensielt at du velger en pute som passer din foretrukne sovestilling, og en dyne som passer til hvordan du liker å ha det. Husk også å vaske puta og dyna jevnlig, slik at de beholder egenskapene sine. Bruk vår dynevelger til å finne den perfekte dyna, og les våre beste tips for valg av riktig hodepute.Frigg dunpute

Saga dunpute

Embla dundyne

Saga dundyne

Velg tekstiler med omhu

 Ulike materialer har ulike egenskaper. Velg sengetøy og andre tekstiler etter behov og sesong. På høsten og vinteren er det ekstra godt å tulle seg inn i en dyne kledd i mykt flanellsengetøy, sengetøy i krepp virker svalende om sommeren og varmer om vinteren, mens sengetøy i sateng er svalende.

Gode lyskilder

Unngå veldig sterkt lys før leggetid. Ha gjerne både taklampe og nattbordslamper, slik at du enkelt kan belyse kun deler av rommet. Uttrykket på lampene kan for øvrig gjøre sitt for uttrykket på rommet, så velg design du kan trives med.


DU SOVER BEDRE UTEN LYS OG LYD

Invester i et par lystette gardiner som gjør det mulig å få det helt mørkt på soverommet, uansett årstid. Pass også på å fjerne støy, enten det er i form av en PC som må slås av eller legges på stua, eller om det er trafikkstøy utenfor som må stenges ute med ørepropper.


HOLD DET RYDDIG PÅ SOVEROMMET

 Rot i form av for eksempel klær som ligger slengt på gulvet er uheldig av flere grunner. I tillegg til å virke forstyrrende, fører slike hauger faktisk til mer støv og dermed også midd.


 Unn deg en god natts søvn og gjør deg selv bedre rustet til å ta fatt på en ny dag.Gjør det litt hyggeligere
å stå opp

Det er deiligere å plassere føttene på et varmt og mykt gulvteppe enn et kaldt gulv, og enda bedre blir det om du har et par gode tøfler å la føttene gli inn i. I tillegg anbefaler vi på det varmeste å ha en lun og deilig morgenkåpe hengende på soverommet, som du kan hoppe inn i før du trasker videre inn på badet.