sval sommer på soverommet

Nå går vi mot varmere tider og selv om det er fristende å være våken til langt ut i de lyse timer, er det viktig å legge til rette for avkobling og den gode nattesøvnen. Vi har et par tips om hva du bør se etter når du velger sengetøy, dyner og puter - og hvordan holde varmen ute i løpet av sommernatta.

Sommerlige kvaliteter

Sengetøy handler om mer enn et pent design. Om sommeren er vi på jakt etter noe avkjølende. De ulike kvalitetene har ulike egenskaper som det er viktig å være klar over for å legge til rette for en optimal nattesøvn.  Vi anbefaler krepp, lin eller bomull/sateng - eventuelt en blanding av naturfibrer som lin og bomull. At sengetøyet puster og er fuktabsorberende er viktig for et godt soveklima.

Den svale satengen

En sateng i 100% bomull har gode pusteegenskaper. I tillegg til god ventilasjon og luftgjennomstrømning hele natten, så vil den være et svalt alternativ for sommerhalvåret.

SE VÅRE SENGETØY I SATENG

Lin & bomull har funnet kjærligheten

Lin har vært dyrket og brukt til tekstiler i flere tusen år og er en kvalitet som egner seg spesielt godt om sommeren. Lin føles sval og behagelig samt at den er meget fuktabsorberende - noe som gjør den spesielt velegnet til sengetøy. Lin er kjent for sin slitestyrke og naturlige look. I Høie kombinerer vi lin med bomull som også er kjent for sine gode pusteegenskaper. I tillegg gir bomull ekstra mykhet, og gjør sengetøyet perfekt avslappet uten for mye krøll. Kvaliteten føles sval og behagelig  - noe som gjør den spesielt velegnet til sengetøy.

SE VÅRE SENGETØY I LIN/BOMULL

Krepp har unike luftlag

Krepp i 100% bomull er spesielt godt å sove i ettersom strukturen gjør at luftlag utvikles mellom huden og tekstilene. Siden stillestående luft isolerer kjennes kreppen sval om sommeren og varm om vinteren. Den hvite kreppen er i tillegg så ren at den er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Finnes til både voksne og de minste.

FINN DIN FAVORITT I KREPP

Ikke glem den svale dynen

Det viktigste for en sval natt er dynen du sover i. Kjenner du at det koker på soverommet - er nok tiden inne for å bytte til en lett sommerdyne. I Høie produserer vi sommerdyner i både fiber og dun - begge med unike egenskaper for en sval natts søvn.

SE VÅRE SVALE DYNER

... og den svale puten

Hodet avgir mye varme i løpet av natten og puter kan bli fuktige og ubehagelige. Høie har derfor videreutviklet sin bestselgende pute til også å inkludere en Climarelle® Cool matte under stoffet på fremsiden. Denne matten består av mikrokapsler som avgir en kjølende effekt når hodet blir varmt, og gir dermed en balansert temperatur gjennom hele natten. Denne temperaturregulerende effekten er også vanlig i operasjonsklær til leger for å holde temperaturen nede.

TIL PUTEN SOM KJØLER