designerens favoritterTrine Varøystrand er Høies designer manager. Med sin mastergrad i klær og tekstildesign, fortsetter hun lidenskapelig å skape unike sengetøyskolleksjoner for Høie. Hun uttaler: "For meg er dette med sengetøy, noe som handler om følelser. Den følelsen jeg får når jeg legger meg i krepp er for eksempel; en magisk følelse man husker i ettertid. Si, du har vært ute hele dagen, for så å komme inn og legge seg i krepp om kvelden. Det er en følelse som setter seg i kroppen og som gir gode assosiasjoner og følelser! Gode kvaliteter skaper velvære, ingen tvil."

Les videre for å bli kjent med Trine og hennes favoritter.
Gode opplevelser når det gjelder tekstil og kvalitet, er deilig. Hjemme elsker jeg sateng. Jeg liker fremfor alt, om man snakker om stemning generelt på soverommet, at det er et sted jeg kjenner balanse og ro. Et sted uten forstyrrende nips naps. Jeg liker når det innbyr til ro og hvile. Jeg foretrekker ensfarget sengetøy, gjerne sateng. 


Hva har du på nattbordet?


Hjemme så har jeg litt forskjellige bøker, alt avhengig av interesse for tiden. Her har jeg variert lesestoff som kan være kjekt å ta fram. Øreklokkene ligger nedenfor sengen - om jeg vil lytte til noe på øret, enten om det er musikk, eller en meditasjonssnutt på YouTube for eksempel. Det er deilig å legge seg til behagelig musikk.


På hytta har jeg også en bok på nattbordet, det hører med - uansett. Jeg bruker også å ha en glassvase med en kvist i på nattbordet. En einerkvist, furustilk eller en blomst når det er sesong for det. Noe friskt som skaper stemning og tilhørighet til naturen. Det er noe med å komme på hytta, plukke denne einerkvisten og sette stemningen.
 HVORDAN ER DIN PERFEKTE SØNDAGSMORGEN?

Felles for alle søndager, både hjemme og på hytta, er at jeg liker å ha tid til å reflektere over at man gleder seg til dagen. Tid til en rolig stund, der tankene flyr og man kjenner på roen. Jeg gleder meg over mulighetene: «hva har jeg lyst til i dag?». Det er fint å vite at dagen er åpen. På hytta elsker jeg å våkne til riktig tid, ikke for seint og ikke for tidlig. Jeg henter en kopp kaffe på kjøkkenet, så går jeg tilbake og setter meg i senga og ser utover sjøen og fjellene. Jeg gleder meg til dagen jeg har foran meg. De søndagsmorgenene er deilige!

Hjemme så er det sjelden at vi tar kaffe på senga. Her starter dagene mine, også søndagene, med en dusj. Jeg foretrekker en frisk, fresh start på dagen. Deretter er det hyggelig med felles frokost med familien, med tid til å kjenne på at man kan tømme seg litt. Så tenner mannen min opp i ovnen og jeg setter noen lys på spisebordet. Da kan vi nyte kaffen og godt pålegg på nystekte rundstykker. Da koser jeg meg og gleder meg til dagen som foreligger.  Favorittdynen din?


Helt klart dun! Det er bare en dyne som gjelder, en deilig dundyne og jeg sover i Saga. Fremfor alt, så synes jeg at en dundyne er utrolig deilig fordi den er så myk, luftig og lett. Lett i vekt, men samtidig så faller den så godt rundt meg og kjennes lun og trygg.

Favorittputen da?


Her gjelder det samme, jeg bruker Saga dunpute. Jeg liker når puten er myk og at den former seg etter nakke og hode, akkurat slik det føles naturlig. Jeg liker ikke for høye puter, og ikke for harde puter. Puten skal leve sitt eget liv, beroende på hvordan jeg ønsker å ligge! Dun har egenskapen med at den puster og absorberer så godt, det liker jeg.
sengesettet du elsker?


Satengen synes jeg er veldig deilig fordi den er så myk som den er, og jeg liker den glansfulle, glatte følelsen. Sateng er litt luksus, men det føles også veldig naturlig. Du får glans og luksus-følelse, men enn noe dempet.  Jeg får en velværefølelse i det! Av vårens kolleksjon, så er det Helsinki ensfarget sateng som er min favoritt.

Helsinki
Sateng
Helsinki
Hotellputetrekk
Laken
Sateng
Helsinki
Dobbyvevd sateng


 PÅ HYTTA

  På hytta går det litt mer i natur. Jeg kan godt ha velour på hytta, noe som gir meg en litt annen matthetsfølelse. I sengetøyet på hytta liker jeg kvaliteten lin og bomull. Gustav grå med sin lin-look er min favoritt. Den får fram tekstur som er naturlig og ekte! Teksturfølelser du kjenner på kroppen er det jeg søker etter på hytta. Kvaliteten er god, litt tykkere og kraftigere enn en vanlig ekstra fin bomull. Garnfargingen gjør den ekstra myk – ja, jeg liker hele feelingen og utseendet ved Gustav.Gustav
Økologisk
Gustav
Multiputevar
Vanja
Velour
Vanja
Velour

PLEDD

På hytta må jeg også ha et deilig pledd. Når det er kaldt ute brer jeg det over sengen. Eller når kveldene ute blir kalde, så er et deilig pledd i 100 norsk ull lunt og godt.