Dette er vårens fineste soveromstrender

- Disse tre stilene drømmer vi om nå, og slik får du de hjemme!

Endelig, endelig er våren her! Etter en lang vinter kjenner vi det krible i magen av lukten av bar bakke, for ikke å snakke om lykkefølelsen vi får av tanken på å våkne mellom deilig, vårlig sengetøy! Vi har derfor huket tak i designer og produktsjef hos Høie. Slik at de kan dele med deg hva som er sesongens trender, nøkkelprodukter - og hvordan i all verden vi kan lande drømmestilen hjemme.

Her er deres beste tips!

Naturen i fokus

Først og fremst hvordan skal sengetøyet se ut fremover?

- Denne våren ønsker vi fargene velkomne! Fersken og gult er de hotteste fargene til soverommet- i godt selskap med gode basefarger som beige, off-white og naturlige blåtoner, forteller designer Trine Varøystrand.

Designeren røper så at våren byr på et variert trendbilde, og at de selv har valgt å dele kolleksjonen inn i tre deler; botanisk bohem, organisk oase og nordisk noir. Felles for stilene er et gjennomgående fokus på naturlige, harmoniske omgivelser.

Botanisk bohem

-Denne stilretningen bringer virkelig soldagene med hjem til soverommet, sier Varøystrand og forklarer at den dessuten tar borgerbohemen i oss på alvor: Sengetøyet består av myke, luksuriøse tekstiler i blomstermotiver og friske ferskentoner- med innslag av off-white toner og beige. Resultatet er sofistikert og avslappet- perfekt for deg som drømmer om å sovne i en blomstereng!

For å gjennomføre stilen anbefaler designeren å krydre soverommet med møbler og detaljer i jordnært tre, marmor og lær.

Mood - en ekstra fin sateng i 100% bomull. 

Vendela - en damask i 100% bomull.

Marion -  en ekstra fin 100% bomull.

Våger du drømme enda større kan du forestille deg soverommet som et atelier! Tenk på sengetøyet som selve kunstverket her, tipser Varøystrand og trekker frem blått, aqua og beige som ideelle fargevalg.

Nordisk noir

Neste stil henter også inspirasjon fra naturen. Denne gangen er det fra det nordiske kystlandskapet - selve kilden til avslapning for mange, sier designeren.

Ønsker du et sengesett som tilrettelegger for den ultimate ro, er dette stilretningen for deg. Settene kommer nemlig i diskrét farger med fokus på kvalitet. For det komplette nordiske uttrykket kombiner sengetøyet med detaljer i jordnære materialer av tre, glass og keramikk, tipser eksperten og legger til:

- Det nordiske lyset sørger for resten av stemningen!

Mood - en ekstra fin sateng i 100% bomull.

Krepp i 100% bomull - så ren at den er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund.

Sebastian - 100% ekstra fin bomull, garnfarget.

Organisk oase

Det grønne er gjennomgående denne våren og ses også i neste stilretning. Her brer botaniske print seg over sengetøyet, som består av materialer som ekstra fin bomull og lin. Resultatet? Et organisk uttrykk til soverommet, spot on for deg som lengter etter følelsen av velvære og ro som vi kjenner så godt fra naturen.

-Jo mer vi er online, jo viktigere kjenner vi at det blir å være offline og denne stilretningen er designet for å ta med naturens ro inn i nattetimene, opplyser designeren.

Og interiørtips her? - Fyll soverommet med grønne og bugnende plantene- selvfølgelig!

-Overrask også gjerne med et gult putevar! Fullfør stilen ved å bruke bærekraftig materialer i tre og keramikk.

Emily - ekstra fin 100% bomull

Sebastian - ekstra fin 100% bomull, garnfarget

Pernille - sateng i 100% bomull

- Hva er ditt favoritt sett i vårkolleksjonen, og hvorfor?

-Sebastian-settet i fargen beige! Jeg elsker den ekstra fine bomullen, og den ekstra myke kvaliteten.

-Hva er ditt beste enkle, rimelige stylingtips til soverommet?

-Velg et sengesett i favorittfargen din, det vil endre hvordan du opplever soverommet. For en vårlig touch, gå for single putevar i friske farger. Synnøve i fargen fersken eller gul er perfekt her. Ellers gjør små detaljer som valg av lange puter og grønne planter utrolig mye med rommet! Er du virkelig i slaget kan du også male en vegg.

-Ikke re opp sengen!

Sist, men ikke minst må vi spørre om det som er litt gørr, nemlig vask. For det er ikke alltid så lett å vite hvordan man gjør det riktig (og man vil jo ikke ødelegge en nyinnkjøpt vår-skatt!)

Så hvor ofte kan man for eksempel vaske sengetøyet? Og tåler de virkelig det vaskelappen påstår? I følge produktsjef i Høie Marte Tørstad er svaret ja. Hun mener sengetøyet deres absolutt tåler en trøkk.

-Vi anbefaler å vaske det hver andre uke og de klarer både 60 grader, trommel og stryking godt, opplyser hun.

Synes du stryking er et ork kan produktsjefen tipse om at vårens trender (heldigvis!) også inkluderer strykefrie sett. Eksempler på dette er krepp, lin og den nye, kraftigere bomullskvaliteten i sengesettet Synnøve.

-Og du, ikke re opp sengen! Dynen og sengesettet må få lufte seg i løpet av dagen og uoppredde senger er beste løsning. Dette er faktisk et aldri så lite triks for å tilrettelegge for en sunn natts søvn!