VASK OG VEDLIKEHOLD

Høie stiller store kvalitetskrav også til vask og vedlikehold. Vi har bred erfaring og kunnskap innenfor alle våre produktområder, og alle har de ulike vask- og vedlikeholdsråd som man må forholde seg til for at produktene skal tåle lang tids bruk og opprettholde den gode og anerkjente HØIE KVALITETEN!


Høie dyner og puter kan generelt vaskes på 60◦C, og tørkes i trommel. Unntak kan forekomme, så følg alltid anvisningen merket på produktet. Minimum maskinkapasitet for vask av dyner må være 7 kg. Doble dyner i str. 200x220 cm må vaskes i maskiner med trommelvolum på min. 130 liter. Benytt kun 2/3 av normal dosering vaskemiddel. Sørg for at glidelås er lukket før vask av puter som har glidelåsåpning i siden.

Høie dyner og puter fylt med dun kan vaskes på skånsom vask ved 60◦C. Må ikke bankes, støvsuges eller kjemisk renses. Benytt kun vaskemiddel beregnet for ull. Trommeltørkes på lav temperatur. Dun kan bevege seg mellom kassettene, og kan gjerne klappes tilbake.

Dyner bør regelmessig luftes, og puter bør ristes opp ved oppredning. Puter bør vaskes og skiftes ut oftere enn dyner. Midd overlever ikke vask ved 60◦C, og midden trives dessuten ikke i tørre miljøer, så sørg for å lufte soverommet regelmessig. Unngå å re opp sengen hver dag, slik at madrass og dyne får luftet ut fuktigheten.

Dyner og puter bør oppbevares i luftig emballasje gjerne av stoff, og ikke i tette plastposer. Man skal heller ikke kompresjonspakke dyner og puter fylt med dun, for å unngå forringelse av spenst, volum og isolasjonsevne.

Alt sengetøy bør vaskes før det tas i bruk. Høie sengetøy kan generelt vaskes på 60◦C, tørkes i trommel og strykes. Stryking er selvsagt ikke nødvendig, men det gir tilbake den deilige følelsen av å ligge i et nytt sengetøy. Unntak kan forekomme, så følg alltid anvisningen merket på produktet.

Vi anbefaler at glidelås og knapper holdes lukket under vask.

Sengetøy bør vaskes sammen med lignende farger, og gjerne med innsiden ut.

Ved vask av sengesett i sateng kvalitet, så bør dette ikke vaskes sammen med tekstiler av frotté eller flanell.

Ved vask av sengetøy med kvalitet i vevd krepp så oppstår den naturlige kreppeffekten først etter første gangs vask, og stryking er ikke nødvendig. Vi anbefaler derimot min. 3 gangers vask for å oppnå riktig størrelse.

Easy Care: Høie sengesett (foruten krepp og flanell) er behandlet med Easy Care for at det skal krølle mindre, og beholde fasongen fint også etter vask. Easy Care gir en myk og meget komfortabel følelse å ligge i, og er så lett å stryke at det krever mindre varme og energi for å oppnå et godt resultat.

Alle pledd bør ristes og luftes. Ønsker du å friske opp ditt pledd, kan det henges ute til lufting når det er litt fuktig ute.

Ull er selvrensende og har bakteriehemmende egenskaper. Alle pledd fra Høie tåler å bli vasket på ullprogram i vaskemaskin. Unntak kan forekomme så følg vaskeanvisningen for hvert produkt.

Bruk et mildt vaskemiddel beregnet for ull, eller vaskemiddel uten enzymer.