Mascot Høie logo
Flanellguiden

Flanellguiden

Flanell er og blir en favoritt når gradestokken kryper nedover. Nordmenn elsker flanell, og Høies flanellsengetøy er en bestselger vinter etter vinter, år etter år. Bli bedre kjent med den myke favoritten vi sover så godt i!

Alle flanell sengesett og pyjamaser -40%

Hva er flanell?

Flanell er et mykt, lunt og isolerende stoff – laget av bomull, ull eller syntetiske fibre. Det som gjør flanell til flanell, er en spesiell børsteprosess. Gjennom denne behandlingen løftes fibrene i materialet, og den luftige og myke overflaten blir til. Bomullsflanell, som brukes i Høies sengetøy, er spesielt populært fordi det kombinerer bomullens pusteevne med flanellens varme.

Sengetøy i bomullsflanell kjent som et mykt, godt og varmt valg på soverommet, perfekt til kalde høst- og vinternetter

Flanellens egenskaper

Så, la oss se på hvorfor flanellsengetøy er så populært – spesielt når det gjelder sengetøy. Hvilke egenskaper er det stoffet har?

  • Varme. Flanell er kjent for å isolere godt, og har en helt spesiell evne til å holde kulden ute. Den børstede overflaten fanger luft i fibrene, noe som skaper et isolerende lag som bidrar til å holde deg varm.
  • Mykhet: Børstebehandlingen gjør flanellstoffet ekstra mykt og behagelig mot huden, noe som gir en opplevelse av komfort og luksus. Bomull er i seg selv et mykt stoff, og når det børstes til flanell, blir det ekstremt mykt og komfortabelt å sove i.
  • Pusteevne. Selv om flanell isolerer og er et varmt stoff, puster det også godt. Bomull er i seg selv kjent for å puste godt, og dette er en egenskap stoffet beholder når det gjøres til flanell.
  • Holdbarhet. I Høie lager vi tekstiler som skal vare. Og nettopp det gjør bomullsflanellen. Stoffet er svært slitesterkt. Det beholder sin mykhet, vask etter vask. År etter år.
  • Hudvennlig. Bomull er naturlig hypoallergenisk og mild mot huden.

Hvordan skiller flanell seg fra andre sengetøy?

I tillegg til sine unike egenskaper, skiller flanell seg på flere måter fra andre tekstiler. Mens sengetøy av lin, sateng og krepp har kjølende effekt og derfor egner seg godt på sommerhalvåret, er flanellen altså unik når det kommer til å isolere. Det er derfor det ideelle valget for deg som vil holde varmen gjennom kalde høst- og vinternetter.

Det er ikke uten grunn at flanellsengetøy er fast inventar på de fleste fjell- og vinterhytter.

Hvordan velge riktig flanellsengetøy?

Alle flanellsengesettene fra Høie er laget av 100 % ren bomull, og har god tyngde. Tyngre flanell varmer bedre, og er mer slitesterk enn lett flanell. Med andre ord er alle våre flanellsengesett utviklet for norske forhold, og et godt valg for deg som vil holde varmen gjennom høsten og vinteren.

Slik tar du vare på flanellsengetøyet ditt

Så, flanellsengetøy fra Høie er laget for å vare. Og du kan forlenge levetiden ytterligere ved å ta godt vare på sengetøyet ditt. Vi anbefaler at du:

  • Vasker flanellsengetøyet ditt på 60 grader
  • Skifter på sengen og vasker sengetøyet minimum hver fjortende dag, for å fjerne midd
  • Lufttørker sengetøyet ditt om du kan, for redusert slitasje, men det tåler også tørketrommel

Og du! Ikke glem å også vaske dynen og puten din 2-4 ganger årlig, slik at du opprettholder et godt sovemiljø.

Les mer om vask av sengetøy.

Ekstra komfort med laken av flanell

Om du ikke var overbevist fra før om at flanellsengetøy er et godt valg, regner vi med du er det nå. Og da er det greit å opplyse om at vi i Høie ikke bare lager sengesett av flanell til deg. Vi har også deilige laken av flanell, slik at du kan tilbringe vinternettene i en komplett og komfortabel flanelldrøm!

Se alle flanellsengesett, og finn din favoritt blant våre vakre design.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter