Mascot Høie logo

Hytteidyll hos

Maria Skappel Holzweiler

Designer og medeier av livsstilsmerket Holzweiler, Maria Skappel Holzweiler, har pusset opp sitt sommerparadis på Sørlandet.

Kort om:

Maria Skappel Holzweiler, 38 år.

Gift med Andreas Holzweiler. Sammen med søsteren til Andreas, Susanne Holzweiler, startet de opp klesmerket Holzweiler i 2013.

Når de ikke er på sommerhuset på Lyngør bor Maria i Oslo sammen med Andreas og fire barn.

Følg Instragramkontoen til Maria, Odden 41 og opplev hyttesjarmen.

Drømmen om hytte

Jeg vokste opp med å være på hytta på Sørlandet med familien hele sommeren. Vi strikket og heklet og broderte, sov i telt og lekte med fettere og kusiner. Som voksen har vi egentlig bare fortsatt å henge sammen, både med min familie og Andreas sin familie. Nå som vi selv er en familie på seks, så har vi behov for mer plass selv om vi liker å være mange samlet.

Da huset i Lyngør dukket opp falt vi med en gang for sjarmen, nærheten til familien vår og ikke minst utsikten mot havet og Lyngør fyr. På tomten er det et hovedhus og et lite anneks og til sammen har vi klart å skape tolv sengeplasser, så vi bare dytter alle inn. Det er sånn jeg vokste opp; alle samlet på samme sted, uansett hvor lite og trangt det blir. Som voksen har jeg lyst å skape slike møtesteder for familien, og overføre det til mine barn. Jeg elsker at det er sånn, og at det er naturlig at vi er mye sammen.

Klikk hjem Maria sine favoritter

Odden 41

Huset fra 1890 hadde stått tomt i ti år da vi overtok det, og var i dårligere stand enn forventet. Mange av de originale detaljene, som kjøkkenet, måtte rives.

Dette har vært et drømmeprosjekt for meg, der jeg har fått styre det estetiske. Jeg elsker å jobbe med farger, materialer og taktile overflater, og har brukt tid på å finne fliser og tekstiler tro mot husets historie, inspirert av gamle lag med maling og tapet.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

Jeg er opptatt av at interiøret skal harmonere med stedet, og liker en kombinasjon av gammelt og nytt for å bevare sjarm og sjel. I huset på Lyngør har jeg gjenbrukt og pusset opp nesten alle møblene. Perfekt er kjedelig – for mye perfeksjon skaper ofte et lite koselig miljø. Jeg samler på minner i form av objekter, inspirert av min bestemor som festet små hverdagsminner på veggen. Slike detaljer gir et hjem liv og historie.

Hvilken fargepalett har du valgt?

Fargepaletten i huset er dempet, og jeg har valgt farger som passer hvert soverom. Sengetøyet Harmoni fra Høie matcher veggfargene perfekt. I soverommet malt i soft radiance har jeg valgt sengetøy i elfenben, mens pale linen-rommet er matchet med dempet grønn. I det blå soverommet i andre etasje, min favoritt, føles det som å være på en båt. Sengetøyet i dus blå gir en fin harmoni med utsikten over vannet rett utenfor vinduet.

I en travel hverdag, hvordan finner du balanse i hverdagen?

Som designer, medeier av Holzweiler og mamma til fire, er hverdagen min travel med mange prosjekter både på jobb og hjemme. Mange trodde jeg ville slite meg ut da vi kjøpte hytta, men slike prosjekter gir meg energi. Jeg elsker å være i aktivitet og jobbe med håndarbeid og hage.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter