Blått på soverommet

- Vi snakker ofte om smak og behag. Men når det gjelder blått er det faktisk påvist at fargen har en beroligende effekt på oss. Bevisst eller ubevisst, smiler Trine Varøystrand, som er designsjef i Høie.Til og med i Store norske leksikon konstateres det at blått symboliserer trofasthet og stabilitet, men også indre ro, intuisjon eller stillstand. Det er med andre ord flere gode grunner til å tilføre blå elementer på soverommet – som jo skal være et sted for nettopp avkobling og ro. -Spesielt her i Skandinavia er vi svake for blå nyanser, og ingenting i blått har noensinne vært hyllevarmere på lageret til Høie, avslører designsjefen.
Frøya
Steinvasket bomull
Fra 699,-
Elia 
 Ekstra fin bomull
Fra 699,-
Frøya
Steinvasket bomull
Fra 699,-
Loke
Ekstra fin bomull
Fra 499,-

Blått & brunt «jorder» oss

Høstens sengetøyskolleksjon domineres av dype og behagelige blåtoner, kombinert med innslag fra den brune paletten. Brunt og blått spiller veldig på lag. Selv kjenner jeg på en følelse av å bli «jordet» av nettopp denne kombinasjonen. Spesielt de mørke blåtonene har en slående evne til å «ta oss ned». Begge fargene er hentet fra naturen og gir oss en følelse av trygghet, forklarer Varøystrand.
Tallulah
Sateng sengesett
Fra 849,-
Una
Velour, hotellputetrekk
Kr 649,-
Mira
Satenglaken
Kr 449,-
Frøya
Økologisk bomullslaken
Fra 369,-RO & harmoni

Det er ikke tilfeldig at det er de mørkere tonene som preger høstens sengetøy. - De dype tonene skaper lunhet. Jeg tror også at vi som bor så langt nord, og lever med enorme variasjoner når det gjelder vær- og lysforhold, har ekstra behov for harmoni. Det skal ikke være store og forstyrrende kontraster. Vi velger ofte paletter som gjenspeiler naturen. Lyst på sommeren og mørkere i vinterhalvåret, sier designsjefen.

Milano
Dobbysateng

Fra 699,-
Royal
Percale
Fra 899,-
Olai
Garnfarget flanell
Fra 949,-
Helsinki
Dobbysateng
Kr 849,-

HARMONI MELLOM NATUR & soverom

Som alltid er farger, mønstre og materialer valgt med omhu – for å understreke hverandre. Mønstrene er alt i fra klassiske til grafiske. Når det gjelder stoffer byr kolleksjonen på glatt, silkemyk sateng, flanell, steinvasket bomull og en unik percale – en blanding av bomull og bambusviskose. Designsjefen oppfordrer deg til å mikse dine personlige favoritter.

- Alt kan kombineres for å skape ulike uttrykk, og for å passe inn i ulike hjem - for ulike mennesker. Milano, som er helt ensfarget og i sateng er perfekt mot både blått, brunt og mønster. Olai, av garnfarget flanell er stripet med innslag av brunt og er like fint på hytta som hjemme.  Tosidige Elia har et småblomstret mønster med innslag av blader på den ene siden og et grafisk mønster på den andre siden, som balanserer og gjør den litt tøffere. Det er dessuten steinvasket, noe som gjør det supermykt og gir et enda mer dempet uttrykk.

Olai flanell
Hotellputetrekk
Kr 349,-
Elegance sateng
Hotellputetrekk
Kr 429,-
Frøya økologisk bomull
Hotellputetrekk
Kr 299,-

Una Velour
Hotellputetrekk
Kr 649,-


Varøystrand drar paralleller til naturens palett og strukturer. Det mørkeblå havet, nattehimmelen og stødige trær. Det gir mening at det er nettopp disse fargene vi skal hente inn på soverommet og lulle oss inn i på friske og kalde høst- og vinterkvelder. - Det hele blir veldig i pakt med naturen. Sengetøyskolleksjonen er fin mot andre naturelementer, men også mot kontraster som marmor og metaller, avslutter Varøystrand.

 Match med laken:

Jersey
Bomullsjersey
Fra 379,-
Pure
Vevd krepp
Kr 549,-
Frøya
Økologisk bomull
Fra 369,-
Elegance
Bomullssateng
Fra 849,-