BLI MED PÅ ISBADING MED HELENE OLAFSEN

En dukkert i iskaldt vann skal gi oss noen fordeler. Det skal være bra for kropp og sjel, få hjertet til å slå litt hardere og lykkefølelsen til å bruse litt ekstra. Og etterpå kan du pakke deg inn i en varm dyne og kjenne litt på at du lever. Helene Olafsen måtte selvsagt teste om det er sant.Hvilket forhold har du til isbading?

  - Jeg er i utgangspunktet ikke glad i å bade i kaldt vann, og selv om jeg bor nært havet har det ikke blitt en helårsbader av meg. Men hvis jeg blir utfordret og det er litt sånn «vi bare gjør det!»-stemning, så må jeg være med. Jo mer spontant det er, jo bedre. Å grue seg er jo ofte det verste.
Vinterbading skal være bra for både hode og kropp, hvordan var det for deg?

  - Jeg fikk en sånn barnslig «nå lever jeg»-følelse i kroppen etterpå. Den grå, iskalde og lite kjedelige fredagen fikk fornyet energi, og pannekakene etterpå smakte ekstra godt. Isbading er en sånn greie man bør prøve en gang i livet om ikke annet, for det er en gøy opplevelse.Hva er ditt beste vinterbadetips?

  - Mine beste tips er gjøre det sammen med en venn. Da blir det en sosial greie uten forstyrrelser, og det er det alltid viktig å investere i. Og så kan dere gire hverandre litt opp før dere skal i vannet. Etterpå kommer en av dere helt sikker til å si: "var ikke såå ille da"!- Jeg fikk en sånn barnslig «nå lever jeg»-følelse i kroppen etterpå.Hva er det viktigste å tenke på hvis man vil isbade?

  - Velg et sted der du kan komme fort ned og fort opp, legg et tykt håndkle du kan stå på når du kommer opp av vannet. Ha en tykk badekåpe klar på land, og lue på hodet. Om du ikke har badstue kommer du langt med en varm dusj og en myk dyne etterpå.


Svanen morgenkåpe
dame
1249,-

Herkules morgenkåpe
herre
1349,-

Svanen morgenkåpe
dame
1249,-
Herkules morgenkåpe
herre
1349,-

Everyday håndklær
aqua
169,-

Everyday håndklær
ecru
169,-

Everyday håndklær
hvit
169,-
Everyday håndklær
blå 
169,-


kort om helene

Navn og alder:
Helene Olafsen, 33 år.


Bosted:

Bor på Malmøya utenfor Oslo med kjæresten Jørgen og to barn. 


Kjent som:
Programleder og tidligere snøbrettkjører.