HVORFOR BYTTE TIL SOMMERDYNE? 


At nettene blir varmere og at dyna som i vinter kjentes så lun og varm plutselig føles klam og tung, trenger vi kanskje ikke å forklare deg. Likevel er det greit med en påminnelse om at det nå er på tide å pakke bort vinterdyna til fordel for en sval og deilig sommerdyne, tilpasset dine preferanser.


På tide å pakke bort vinterdynen? "Det handler om optimal temperatur. Når temperaturene stiger mot 20 grader og oppover, blir det rett og slett for varmt med en vinterdyne.»

- Ola Berg, produktsjef i Høie, er klar på at det å bytte dyne etter sesong er en nødvendighet.
MARKEDETS SVALESTE SOMMERDYNER i fiber

Dyneeksperten forklarer videre at temperatur er viktig for søvnkvalitet. Du sover rett og slett dårligere når du fryser eller svetter. Selv foretrekker han markedets svaleste sommerdyne i fiber, Tropenatt. Sommerdynen kan nesten ikke bli kald nok, smiler Berg. Og for den som deler dyneekspertens preferanser, er sommerdyner fylt med fiber tingen. 


Fiber er nemlig uslåelig når det gjelder ventilering. Samtidig som at sommerdynen skal være sval og lett, er produktsjefen opptatt av at den skal ha fylde. Og nettopp kombinasjonen av luftighet og kjølende egenskaper, har Høie jobbet mye med å perfeksjonere. Mengden fiber og hvilket materiale trekket er laget av, har mye å si for hvor sval og behagelig en fiberdyne føles. 

Vi er svært opptatte av å utvikle skikkelig gode sommerdyner med fiber tilpasset den norske sommeren, forklarer Berg.

Høie Gemini
Sval
Fiberdyne

Høie Tropenatt
Ekstra sval
Fiberdyne

Høie Enviro
Sval
Fiberdyne
Høie Downfeel Cool
Kjølende pute
DUNDYNER FOR DE VARME SOMMERNETTENE

Noen liker altså at sommerdynen er så sval som overhodet mulig, mens andre har behov for litt varmere sommerdyner. For sistnevnte er det sommerdyner fylt med deilig dun som er tingen! De lette sommerdundynene våre er fylt med lett dun av beste kvalitet. Dunene er fordelt i «kassetter» for å sikre at dunene holder seg jevnt fordelt. Slik får du optimal temperatur på hele kroppen, sier Berg. Det er altså mye å velge i når det kommer til sommerdyner fylt med både fiber og dun. Men en type dyne bør du for all del holde deg unna, ifølge eksperten. Ingen dyner egner seg som helårsdyner. Dynen må tilpasses sesongen, spesielt i land med såpass store temperatursvingninger som Norge, konstaterer Berg.


Høie Odin
Sval
Dundyne

Høie Saga
Ekstra sval
Dundyne

Høie Saga
Sval
Dundyne
Høie Frigg
Sval
Dundyne


VÅR ABSOLUTT SVALESTE DUNDYNE

Vi har gjort vår bestselger, Høie Saga dundyne enda svalere og med to ventilerende Air Mesh kanaler som transporterer varme og fuktighet. Dynen er fylt med deilig dun fra moskusand og har et myk trekk i økologisk bomull som gjør at dynen draperer godt rundt kroppen. De to luftekanalene gjør at dynen oppleves ekstra svalende uten at det går på bekostning av komforten. Høie Saga ekstra sval er dynen for de varme sommernettene eller for deg som ønsker en meget sval dyne. TIPS FOR EN SVAL, GOD NATTS SØVN

Vi skal ikkje sova bort sumarnatta, skrev Aslaug Låstad Lygre. Vi i Høie er så absolutt enige i at sommernettene må nytes, men skal man også klare å nyte de fine sommerdagene, må man legge seg på lading noen timer på nattestid. For å få mest mulig ut av de timene, har vi noen tips:

1. Sørg for god luft og behagelig temperatur på soverommet. Dersom du ikke har balansert ventilasjon i huset, anbefaler vi at du lufter godt ut før du legger deg. La gjerne ventiler stå åpne og ha vinduet på gløtt hele natta.

2. Velg sengetøy som er svalt. Satengsengetøy er glatt og litt kjølig, kreppsengetøy føles også luftig og lett. Unngå flossete tekstiler som flanell.

3. Hvil hodet på en temperaturregulerende pute. Høie Downfeel Cool har kjølende effekt.

4. Pass på å stenge lyset ute ved hjelp av lystette gardiner eller persienner. Unngå lyskilder med veldig hvitt og blålig lys på soverommet.

5. Fyll et glass med kaldt, friskt vann og plasser det på nattbordet før du legger deg, slik at du enkelt kan slukke tørsten i løpet av natta.


Ellers er det naturligvis viktig å skifte på senga jevnlig og å sørge for å vaske dynen og hodeputen din innimellom. Re heller ikke opp senga! Det kan nemlig skape optimale forhold for sengemidd. Se alle våre sommerdyner og sov godt, også i sommer!