VASK AV SENGETØY

Vask av sengetøy er noe de fleste av oss har vært borti. Likevel er det noe vi i Høie ofte får spørsmål om, da det er mange ulike meninger om hvordan sengetøy bør vaskes. Derfor har vi laget en enkel guide til hvordan vi anbefaler at du vasker sengetøyet ditt for at det skal bli ordentlig rent og holde seg pent så lenge som mulig.



HVORdan vaske sengetøy?

Sengetøy bør vaskes på 60 grader. Da er temperaturen høy nok til at midden dør og vaskes bort og samtidig unngår du unødig slitasje på det fine sengetøyet ditt.


Ellers anbefaler vi at du:
- Lukker glidelåser og knapper igjen knapper
- Vrenger sengetøyet slik at innsiden vender ut
- Dropper tøymykneren
- Vasker sengetøyet sammen med plagg i lignende farger




HVOR OFTE BØR JEG SKIFTE PÅ SENGA?

Noen skifter på senga opptil flere ganger ukentlig, mens andre lar det gå et par uker mellom hvert skift. Det er ingenting i veien for å skifte hver fjortende dag, og det er heller ikke problematisk å skifte oftere. Det som dog er viktig, er å ikke re opp senga. Det kan høres merkelig ut, men en oppredd seng er faktisk en seng midden trives bedre i. Derfor anbefaler vi heller at du gir puta et godt puff i det du står opp og at du rister dyna godt, før du trekker den bakover. På denne måten får både madrassen og dynen luftet og tørket seg før kvelden atter kommer. Ikke glem å vaske dynen din et par ganger i året og å vaske puten din 2-4 ganger årlig for å opprettholde et godt sovemiljø.