VASKE PUTE: SLIK GJØR DU

Å vaske puten din er både enkelt og smart. I tillegg til at det er viktig av hygieniske hensyn, vil regelmessig vask av puten din bidra til at den varer lengre.


HVOR OFTE BØR DU VASKE HODEPUTEN DIN?

Optimalt bør du vaske puten din 2-4 ganger i året. Som et minimum bør puten få seg en skikkelig vask to ganger årlig, og dersom du sliter med allergi anbefaler vi at du lar puten få seg en grundig vask omtrent hver tredje måned. Dersom du ikke ønsker å vaske puten fire ganger i året, kan en putebeskytter være en god løsning. Putebeskytteren brukes mellom puten og putetrekket, og er veldig enkel å vaske hyppig.Vask av dunPUTE

Vi anbefaler at du vasker dunputen din på 40 grader. Temperaturen er da høy nok til at du får vasket puten ordentlig ren, samtidig som at du unngår unødig slitasje på puten. Bruk et vaskemiddel uten enzymer som er beregnet for ull - for eksempel Milo - og unngå bruk av tøymykner. Tørk gjerne dunputen din i tørketrommel. Eventuelt kan du tørke den utendørs i sommerhalvåret, men pass på at den ikke ligger for lenge i direkte sollys, da dette kan bidra til å tørke ut det naturlige fettlaget som gjør dunet mykt og fjærene spenstige.VASK AV FIBERPUTE

En fiberpute tåler fint å vaskes på opptil 60 grader. Til fiberputen kan du bruke vanlig vaskemiddel, og den kan tørkes i tørketrommel, i tørkeskap eller utendørs på sommerhalvåret. 


Pass også på å vaske dynen din jevnlig og sørg for å ta vare på sengetøyet ditt ved å følge våre råd for vask av sengetøy.